Diensten en realisaties


Airconditioning

Moderne woningen met grote glaspartijen kunnen in de zomermaanden te fel opwarmen en vragen daardoor ook om verkoeling. Voor dergelijke nieuwbouwprojecten kan men kiezen voor systemen die verwarming en verkoeling combineren in eenzelfde toestel.

Uiteraard is het ook mogelijk om bestaande woningen uit te rusten met een aircosysteem. Afhankelijk van de noodzaak, situatie en budget wordt de keuze bepaald.

Men kan dan opteren voor een airco-unit die bestaat uit een buitentoestel en een binnentoestel. Voor de keuze van het binnentoestel kunt u kiezen voor een wandmodel (highwall), vloermodel en plafondmodel.

Jasper Raman realiseert in overleg met de klant de meest geschikte oplossing. Hij zoekt mee naar de interessantste prijs-kwaliteitsverhouding en werkt netjes af met oog voor esthetiek.

Badkamer

Wenst u een nieuwe badkamer in uw bestaande woning of in uw nieuwbouwwoning? Beiden zijn mogelijk!

Inloopdouches met glaswand, inbouw regendouches, betegeling met keramische tegels of kunststoftegels, behoren tot de mogelijkheden. Ligbaden worden geplaatst en tot in de puntjes afgewerkt. Ook voor badkamermeubels met spiegels en verlichting kunt u bij Jasper terecht.

Kortom: Uw badkamerproject kan van A tot Z worden gerealiseerd.

Elektriek & Domotica

Jasper staat in voor uw volledig nieuwe elektrische installatie in nieuwbouwprojecten. Uiteraard kunnen bestaande installaties worden aangepast, klaar voor herkeuring.

Hij plaatst tellerkasten, zekeringskasten en bekabeling, traditioneel of uitgerust met een domotica-systeem. De verschillende woningruimten worden uitgerust met contactpunten, schakelaars en sensoren naar wens. Jasper beschikt over de nodige programma’s voor het tekenen van schema’s, klaar voor keuring of herkeuring. Uiteraard kunnen ook coax -en UTP-bekabeling en de afwerking ervan worden voorzien.

Voor

Na

Ventilatie

Hoe beter men een woning isoleert, hoe groter de noodzaak om de woning ook te ventileren. Vuile, vochtige lucht is niet alleen ongezond, maar bevordert ook schimmelvorming. Bovendien is ventileren in nieuwbouwprojecten en verbouwingen tegenwoordig verplicht.

Er kan gekozen worden voor een ventilatiesysteem C+. Hierbij brengt men verse lucht binnen via roosters (meestal geïntegreerd in de ramen). De vuile en vochtige lucht wordt mechanisch weggevoerd via kanalen en roosters die men in de vochtige ruimtes plaatst. (keuken, wc, badkamer)

Vooral in nieuwbouw wordt een ventilatiesysteem D toegepast. Een centrale luchtgroep zuigt buitenlucht aan en verdeelt deze via kanalen in de woning. Hetzelfde toestel neemt ook de vervuilde lucht weg uit de woning, uiteraard via andere kanalen. Bijzonder bij ventilatiesysteem D is dat de warmte tussen aan -en afvoerlucht wordt gewisseld. Dit levert naast comfort ook een aanzienlijke energiebesparing op.

Verwarming

Voor de volledige plaatsing van een centrale verwarming op gas/mazout bent u aan het juiste adres.

Jasper overlegt samen met de klant om te kijken welke installatie het meest geschikt is voor zijn of haar situatie. Daarnaast kunnen we ook bespreken welke merken het best aansluiten bij de wensen.

Bijvoorbeeld: Voor een gaswandketel in combinatie met zonneboiler met daarbij twee aparte kringen voor vloerverwarming en radiatoren, kan je een Daalderop plaatsen omdat deze ketel voorzien is van twee aparte kringen (hoge en lage temperatuur, speciaal voor deze combinatie).

De leidingen voor vloerverwarming worden geplaatst volgens berekende behoefte en volgens uitgestippeld legplan.

Uiteraard zorgt Jasper voor de nodige keuringsattesten van gasleidingen en ketels.